Textilpelus Világ

A modern mosható textil pelenkák világa

Hogyan tároljuk a mosható pelenkát mosásig?

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

moshato pelenka tarolas
Minden kezdő, mosható pelenkát használó szülőben a készlet beszerzése után felmerül a kérdés, hogy hogyan és miben tárolja a pelusokat mosásig.

Első lépésként kell egy fedeles tároló melynek mérete a mosás gyakoriságától és a pelenka mennyiségétől függ. Ezután lehet dönteni melyik a legcélszerűbb tárolás számunkra

Többféle lehetőség van attól függően, hogy milyen pelenkáink vannak és milyen sűrűn szeretnénk mosni őket.

Nedves tárolás (áztatás):

Ebben az esetben a pelusok vízben áznak a mosásig. A víz lehet sima víz vagy 1%-os ecetes (10 l vízhez 1 dl 10%-os, vagy 0,5 dl 20%-os ecet kell). Itt ki kell emeljem, hogy a bambusz pelusok nem szeretik az ecetet, ezért ezt a tárolási módszert sok gyártó nem ajánlja, mert hamarabb tönkre megy a pelenka.

Tiszta vizes áztatás esetén naponta érdemes cserélni a vizet, hogy megelőzzük a kellemetlen szagokat és hogy a pelenka bele ne poshadjon a tároló lébe. Ha amúgy is minden nap mossuk a pelenkákat, akkor ezzel nem lesz gondunk.

Száraz tárolás:

Ez esetben nem áznak a pelusok, de az nem igaz hogy szárazak hisz nedves pelenkát szárazon tárolni képtelenség. Száraz tárolásnál a pelenkát kiöblítjük, kinyomkodjuk belőle a felesleges vizet és így tesszük a tárolóba mosásig. A tároló fedelének a belsejére fel ragaszthatunk vattapamacsot vagy szivacs darabot és erre lehet pár csepp teafa vagy levendula illó olajat csepegtetni, ami antibakteriális hatású, fertőtlenít és elveszi a szagokat. Lehet csak a vödörbe cseppenteni néhány cseppet, de itt  ellenőrizzük, hogy az illó olaj, vagy teafa olaj nem szedi-e ki a pelus színét. Sajnos hallottam már olyat hogy foltos lett a pelus a teafa olajtól.

A tárolóba tehetünk mosóhálót ez megkönnyíti a mosásnál a dolgunkat, hisz egy mozdulattal kivehetőek és a mosógépbe helyezhetők a pelusok. Itt arra figyeljünk, hogy a mosóháló száját hagyjuk nyitva így a pelusok kiszóródva a hálóból jobban tudnak mozogni(mosódni) mint ha a hálóban maradnának.

Nincs jogosultságod hozzászólást írni, vagy éppen inaktiváltuk a hozzászólás rendszert.