Textilpelus Világ

A modern mosható textil pelenkák világa

PUL pelenka külső

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

nkrisztiPULkulsoA belső pelenkákhoz szükség van nedvességzáró rétegre, amit külsőnek hívnak. A feladata, hogy megakadályozza a nedvesség kiszivárgását a nedvszívó belső pelenkából. 

Ezt a feladatot többféle anyaggal megoldhatjuk. Az egyik ilyen megoldás, ha a textil anyag felületére Poliuretán filmet rögzítünk. Ezt a technológiát nevezik laminálásnak, rövidítve PUL-nak (PoliUretánnal Laminált)

 

 

A PUL rövidítés csak a film anyagára utal. Ezen belül igen sokféle anyagot találunk, hiszen majdnem minden textil anyagot el lehet látni ilyen bevonattal. Ami mindegyikben közös, hogy teljesen bababarát anyag,  és légáteresztő.

Használhatjuk nadrágpelenkákkal, kontúr pelenkákkal,  prefoldokkal, különféle betétekkel kombinálva.

 

A kezelése során figyeljünk oda néhány dologra:

 

- Az ecetes vízben való áztatása lehetséges, de kerüljük, mivel az ecet károsíthatja az anyagot, inkább szárazon tároljuk, ha mosásra kerül a sor.

 

- Mosás 40-95 °-on, minden esetben a gyártó mosási útmutatójának megfelelően.

 

- Ha tépőzáras külsővel van dolgunk, ügyeljünk rá, hogy mosásnál a tépőzárak egymásba legyenek kapcsolva! Ha nincs a pelenkának visszahajtó tépőzárja, akkor simán tépőzárazzuk be.

 

- A külsőket elég akkor mosnunk, ha esetleg kifolyt a pelenka tartalma, és megfogta azt. Pelenkacserénél gond nélkül használhatjuk újra, ha szükséges áttörölgethetjük citromolajjal, teafaolajjal, (ezek fertőtlenítő hatásúak, ugyanakkor nem roncsolják az anyagot) azonban ez sem szükséges minden alkalommal.

 

- A PUL anyagokat soha ne vasaljuk. Ezzel biztosan tönkretesszük a vízhatlan réteget, ami rajta van.

Nincs jogosultságod hozzászólást írni, vagy éppen inaktiváltuk a hozzászólás rendszert.